» »

Katero kolo

Katero kolo

««
98 / 98
»
»»

Okapi ::

Saj pravi kolesarji se depilirate, ne?;)

T440 ::

J.McLane je izjavil:

Sej vosek za depilacijo bo žena porabila, ti boš pa potem ketno not namakal :))

Ta prav gorensk kolesar bo z istim voskom najprej povoskal verigo, potem spoliral avto, premazal in depiliral ženo, namazal smuče, potem depiliral svoje noge, na koncu pa s štrikcem ohladil in prižgal na grobu svojih starih staršev.

issak ::

https://www.aliexpress.com/item/1005006...

500ml, eu plug - nekaj v tem stilu?
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

scipascapa ::

Sem dobil TRIBAN RC100 rabljenega....a ima smešna pedala, kera so ok? navadna.....

njyngs ::

Smešna pedala? A majo vpetje? Pri pedalih za rc100 ne bi kompliciral, bi vzel prva najcenejša/low-mid grade, nova. Direkt iz Decathlona. https://www.decathlon.si/p/203439-11583...
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

scipascapa ::

https://photos.app.goo.gl/SfuXMU87wSdhi...

Nimajo vpetja.....samo so smešna :P

Zgodovina sprememb…

nokken ::

In kaj je tu smesnega? Navadna flat pedala.

scipascapa ::

te debele zareze....daš kakae superge in ti naredi luknje :)

nokken ::

Za flat pedala je fino uporabit cevlje, ki so namenjeni temu. Imajo precej trsi podplat, tako da noge precej manj bolijo. Tiste "spice" so pa namenjene temu da gredo v gumo na cevljih in imas malo boljsi oprijem... eni pravijo da je skoraj kot na spd-jih, ampak jaz osebno vseeno ne menjam spd-jev za nic na svetu :)

T743 ::

Trši ni najprimernejši izraz je pa guma na podplatu skoraj brez profila in mehka da se pini lepo usedejo vanjo. Glej čevlje five ten od adidasa, ki so sinonim za to vrsto pedal z svojo stealth gumo. Seveda pa jih imajo tudi drugi proizvajalci.
Flat ali ne je pa stvar navade, na gorcu za enduro spuste se pri mojih letih ne bi nikoli odločil za spd-je na gravel-u bi si jih pa pogojno privoščil. Za spd-je je potrebno dati skozi šolo privajanja. To pomeni da te parkrat ubriše ob asfalt oziroma podlago kot idiota, ker pozabiš, da si pripet :)
So pa tista, ki so že na kolesu vseeno boljša kot predlagana.

MTB4life ::

Čevlji na splošno so trši. Sam uporabljam FiveTen Freeride Pro in so dosti trši od navadnih ali ''skejtrk''. Nudijo bistveno več opore celemu podplatu. Sam podplat oz. guma je mehkejša, kot si rekel - zato, da se pini vsedejo v podplat.
Tudi sam ne morem zapet vozit na MTB bajkih - imam občutek, da noge niso tako svobodne =)
Na Gravel in XC sem stalno zapet. Čeprav na XC je bilo tudi kdaj neprijetno na spustih.

njyngs ::

scipascapa je izjavil:

te debele zareze....daš kakae superge in ti naredi luknje :)

Ne se bat. Jaz na skoraj dnevni bazi vozim na svojem commuter RC100 točno taka pedala, pa še mi na nobenih čevljih niso naredili luknje :) Pa se na šiht vozim vse od zimskih bulerjev, fensi superg, pa vse do natikačov.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

scipascapa ::

me veseli, včeraj malo vozil kar fancy....si še kaj spremenil ti itd?

yayo ::

nasvet:Kolesarska očala z dioptrijo
Bom tule vprašal, ker je tema kolesarjem verjetno najbolj vidna. (sem googlal za slo bike forume pa zgleda, da so navkljub strmemu porastu števila kolesarjev bolj skromni kot so bili 15 let nazaj. Je res?) Po desetletju se spet spravljam na specialko. Problem so oči. Par let uporabljam očala s progresivnimi lečami, nekaj podobnega bi potreboval tudi za kolo: za daleč seveda, da vidim kam grem 8-) in za blizu, da vidim števec in luknje v zračnici za poflikat. Internet je poln nasvetov ampak me zanima kako ste bolj hard core kolesarji to rešili. Dva para športnih očal z dioptrijo, zatemnjene in brez? Par tistih kjer menjaš zunanjo šipco in imaš zadaj optične leče? (se ne rosijo?) Je kaka trgovina z očali pri nas pri nas kjer so bolj specializirani za potrebe športnikov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

Okapi ::

Mogoče razmisli tudi o fotoobčutljvih lečah, se pravi tiste, ki na soncu potemnijo.
Športna očala z dioptrijo sem kupoval v teh dveh trgovinah:
https://www.rxsport.co.uk/
https://www.extreme-eyewear.co.uk/

yayo ::

Hvala. Tudi sam sem velo kupoval iz VB, ker so bili popusti neverjetniv primerjavi z ostalo Evropo. Sedaj pa je žal posebno pri vračanju blaga lahko preveč zamudno. Nisem vedel, da so fotokromatske leče toliko napredovale v zadnjih letih. Živim na meji z Italijo, tako, da bom verjetno povprašal pri kakšnem optiku v šoping centru. Saj so italijani narod kolesarjev. :)) Sodim tudi po temu koliko se jih prikaže čez vikend po Parencani. Slovenski penzionerji vsi na e-kolesih v opremi, ki bolj spominja na gorniško, italijanski sedemdesetletniki pa lycra + specialka. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

T743 ::

Jaz sicer uporabljam kontaktne leče, a sem se tudi navdušil nad fotokromatskimi očali in jih tudi nabavil (Rudy Project ne vem točnega modela)ampak pri moji vožnji se mi je vedno zdelo, da še ni čisto v redu, predvsem pri hitrih prehodih iz svetlega v temno pa tudi obratno sem imel slab občutek oziroma slika ni bila taka (ostra) kot bi si želel No ko sem sprobal očala Oakley z njihovo prizm lečo (trail izvedba obstaja pa tudi cestna) sem šele ugotovil kaj je to ostra ter predvsem kontrastna slika. Steze so se mi naenkrat zdele hitreje prevozne, predvsem zaradi boljšega kontrasta in globinske slike. Detajli so precej bolj vidni kot so bili s fotokromatskimi lečami. tudi na asfaltu bo po moje občutek z enobarvnimi boljši ne glede na znamko.

Okapi ::

Če imaš kontaktne leče, je izbor sončnih/kolesarskih/smučarskih... očal popolnoma drugačen, kot če uporabljaš očala z dioptrijo. Sploh ne moreš primerjati.

In če uporabljaš očala z dioptrijo, je tudi bolje, kar se kakovosti slike tiče, imeti 2 (ali celo tri) pare očal z različno zatemnitvijo, ampak je pač toliko bolj priročno, če ti ni treba imeti s seboj dodatnih očal in jih ves čas menjati.

Drugače pa - ena prednost uvoza izven EU je naša znižana stopnja DDV za očala z dioptrijo (9,5% namesto 22%). Ko sem hotel očala naročiti iz EU, so hoteli vedno kar pavšalno obračunati 22% in nikogar nisem uspel prepričati, da je pri nas za takšna očala nižja stopnja.

Pri uvozu iz Anglije ali ZDA pa pri carinjeju upoštevajo 9,5% DDV (in to skupaj na leče + okvir, čeprav to verjetno ni čisto po vseh predpisih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Pa vedeti je treba, da je veliko različnih vrst fotoobčutljivih leč in so razlike med njimi v bistvu kar velike. Predvsem po hitrosti spreminjanja zatemnitve in pri občutljivosti na temperaturo. Pozimi vse bolj ali manj enako dobro potemnijo, poleti, pri višjih temperaturah, so pa nekatere precej slabše od drugih.

Jaz sem recimo s Hoya Sensity bolj zadovoljen kot z Essilor Transitions Gen 8. Ko bom naslednjič nabavljal, bom pa verjetno vzel Zeiss PhotoFusion.

T743 ::

Na koncu je vse stvar odločitve in tudi kompromis: ena fotokromatska leča/očala ali 3 različno zatemnjene leče/očala s svojimi plusi in minusi, jaz sem izpostavil en zame pomemben minus pri fotokromatskih.
T

yayo ::

Okapi je izjavil:


Jaz sem recimo s Hoya Sensity bolj zadovoljen kot z Essilor Transitions Gen 8.

Essilor so Luxottica, Oakley je tudi Luxottica in uporablja Essilor leče za očala z dioptrijo. Jaz sem šele na prvih očalih s progresivnimi lečami in jih ne morem z ničemer primerjati. Leče so Tokai Neurogran, rjave fotokromatske. Predlagal mi jih je optik, češ, da za približno enako ceno nudijo več kot ekvivalentne Hoya. Edino mi je žal, ker nisem vzel sivih, ki se bolj zatemnijo na soncu. Zagledal sem se v Danshari Crazy Diamond okvir iz acetata in poslušal trgovca, ko je svetoval da, bi bil greh montirati na temni havana okvir karkoli drugega kot rjave leče.

johanblond ::

Zlomil sem že mojo četrto zadnjo os na kolesu (pa je to tretje kolo).

Ko sem na servisu zadnjič menjaval, so mi rekli da imajo eno os standardne kvalitete, da ne morem izbirat boljšo/dražjo. Sedaj me mika, da bi kar sam menjal.

Imam dve vprašanji:
- kje kupiti kakšno kvaliteno zadnjo os (standardna, ni za hitro menjavo)
- a je potrebno biti kaj posebno previden pri menjavi (oz. kakšen nasvet izkušenih mojstrov), predvsem me zanima, kako na "tesno" je potrebno priviti notranja navoja

Da ne bo pomote, o čem govorimo:
https://www.eurobike.si/sl/oprema-in-de...
««
98 / 98
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Šport
696123647 (14815) issak
»

Nakup kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5511631 (7273) Twixz
»

Rabljeno cestno kolo - na kaj paziti?

Oddelek: Šport
329264 (7962) GizmoX
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8633117 (30644) stratosD

Več podobnih tem