» »

Neo TV Lite aplikacija

Neo TV Lite aplikacija

piksnaz ::

Na kratko, prejšnji teden sem kupil Philips 55OLED807 in sem opazil slabšo kvaliteto slike na Neo TV Lite, v primerjavi z LED televizijo, ki ima Neo Box. Pisal sem na tehnično podporo in Telekom sicer zagotavlja, da naj bi bila kvaliteta enaka, ampak več kot očitno, je bitrate veliko slabši na Neo TV Lite. Zaenkrat so mi odgovorili, da ne nameravajo spremeniti kvalitete slike.

Ker mi ni dalo miru, sem šel tehnično vse preveriti, da ni slučajno napaka na moji strani.
Imam optiko 1Gbit/s, na TV je hitrost interneta cca. 800 - 900 Mbits.

Meritve signalov:
POP TV na NEO Boxu (fizična naprava) - video signal: Hitrost prenosa cca. 15,6 Mbit/s
POP TV na Neo TV Lite aplikaciji - preko interneta : Hitrost prenosa cca. 5,2 Mbit/s

Sam sklepam, da uporabljajo enako kvaliteto sliko, kot če odprete neo.io in tam izberete najvišjo kvaliteto slike (verjetno isti source in encoding).. Sam najbolj opazim slabo kvaliteto slike, če gledam šport ali npr. sedaj ko je bila Evrovizija, ko se veliko število barv konstantno spreminja, dejanska slika kar kocka, ker ni dovolj bitrata..

Škoda se mi zdi, da se več ne naredi na aplikaciji in dejansko izenači kvaliteto slike z Neo Box napravo, optika v tem primeru nič ne pomaga.. :)

Kakšna so vaša opažanja?
  • spremenil: piksnaz ()

Mikrohard ::

Ne bodo izenačili... ker je cost/benefit premajhen. Uporabnikov, ki opazijo razliko je tako malo, da ne upravičijo enormnega stroška, ki bi bil potreben, da bi povečali bitrate. Moraš se zavedati, da box predvaja originalni stream (tak, kot ga prejmejo od dobavitelja, ali preko satelita), ki ga preko multicasta pošljejo naprej do uporabnika. To jih ne stane skoraj nič (razen tega, da imajo dovolj zmogljive switche za celoten multicast bandwidth). Za aplikacije (in časovni zamik) morajo pa ta stream skodirati v različne kvalitete (strošek encoderjev... večji kot je bitrate, manj programov spraviš na en encoder), ga snemati (večji bitrate, manj programov lahko snemaš na isti server) in preko unicasta pošiljati do uporabnika (kar pomeni, da vsak uporabnik na omrežju porabi bandwidth programa... ni tako kot multicast, kjer vsi uporabniki gledajo isti stream in s tem ne večajo obremenitve omrežja... tako da efektivno lahko 3x višji bandwidth programov zahteva tudi podvojitev ali potrojitev kapacitet omrežne opreme).

Skratka... not gonna happen (pri nobenem operaterju).

Daniel ::

Najbrž je zato Lite v imenu, dobiš lahek stream. Sicer pa lepo opisano.

kajnepoves ::

Saj slika ni niti tako slaba na Neo Litu. Imam SONY Android TV pa je slika ok, je pa druga težava in sicer, da slika ni stabilna, saj slika skoči v kocke oziroma se za nekaj sekund tako popači, da slika oziroma podnapis sploh ni prepoznaven, se pa čez nekaj sekund stabilizira. Moti me to, da slika ni stabilna tako kot je z Neo boxom. Morda bi kateri od vas (programerjev) podal kakšno rešitev, ali pa dodelal to Lite varianto, da bi bila slika konstantno ista. Bi jim mnogi bili hvaležni, vključno z menoj.

lp

Daniel ::

Gre za povsem drug sistem prenosa podatkov in pasovno širino, tega ne moreš kar nekako predelat. Kvečjemu bi se morda dalo s kakšnimi neuradnimi prijemi spremljati direktno multicast na tv, pa še to ne vsega, ker vsi programi za predvajanje ne poznajo rtp protokola, na katerem je dosti optičnih streamov, nekateri tv programi pa so še dodatno kodirani.

krepki ::

Vse se da,če se hoče zakaj pa ima potem t-2 enako sliko na aplikaciji kot na boxu.

Daniel ::

Niti slika na T2 ni nek biser, če greš zadosti visoko z velikostjo ekrana.

Sicer pa imaš zgoraj opisano zakaj se ne uporablja polna ločljivost.

krepki ::

Nisem rekel da je slika na t-2 top je pa enaka kot na boxu,kar na telekomu temu ni tako in ko sem še bil na telekomu tudi na boxu so bili HD kanali slabše kvalitete kot na t-2.

Daniel ::

Si bil na bakru ali optiki? Ker na Telekomu so dvojni streami, eni za baker, drugi za optiko. Seveda Multicast varianta. Razlika v pasovni širini je precej očitna.

V aplikacijo pa ne vem katerega pošiljajo, verjetno je spet ločen kodirnik za to ampak za normalnega gledalca neke razlike ni. Kdor pa rad gleda šport pri visoki pasovni širini bo pa moral kar na kabelsko, ker ne vem ali kateri operater ne stiska slike pri ogledu preko LAN priključenih sprejemnikov in aplikacij.

krepki ::

Bil sem na optiki nekaj časa sem imel tudi kabelsko od telekoma na optiki ampak katastrofa od slike.

Daniel ::

Zanimivo, pri nas dokler smo imeli Telekomovo kabelsko ni bilo nekih težav s sliko. Bitrate je bil, če se prav spomnim tam nekje 15 Mbps po kanalu.
Lahko sicer izmerim koliko mi sedaj pošilja Telemach po kabelski preko optike in koliko ima Telekomov multicast na obeh variantah, ne morem pa za T2, ker se HLS streama ne da ravno izmeriti.

krepki ::

Jaz imam tudi telemach na optiki zraven t-2 oboje aplikacija,kolk ima pa kateri bitrate pa ne znam izmerit,na tv sony mi edino za netflix kaže kolk je.

Daniel ::

Telemach kabelska preko optike (ne EON) RTV SLO 1 HD 12,2 Mbps
Telekom Multicast optični stream RTV SLO 1 HD 13,1 Mbps
Telekom Multicast baker stream RTV SLO 1 HD 5,6 Mbps
Telekom Multicast baker stream RTV SLO 1 (brez HD) 2,7 Mbps

Torej Telekom v Multicastu oddaja stream z malenkost večjim bitrate kot Telemach na kabelski. Mogoče so kakšne razlike v kvaliteti in nastavitvah samega kodirnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daniel ()

kiberpunk ::

A ve morda kdo ali bo NEO TV Lite kdaj na voljo tudi za Apple TV?
Trenutno izmed nasih ponudnikov streaming storitev je samo T2, ki ima Apple TV aplikacijo. Internet imam urejen preko TS, pravtako mobitel pakete. Sem pa ukinil TV program paket, ker ne zelim imeti se dodatno skatlo poleg Apple TV (vecinoma gledamo streaming storitve iz tujine). T2 Aplikacija pride prav za dostop do nasih SI programov (torej nek minimalen paket), ampak bi bilo fajn ce bi TS tudi imel to opcijo - morda tudi ceneje, ker imam internet pri njih.

Presky ::

Torej kupujem googleTV Philips 43PUS8518. Ali bo delal Neo TV Lite na njem? Kako je glede kvalitete slike ali so kaj izboljšali?
BIOHAZARD 4

krepki ::

Neo TV Lite bo delal kvaliteta je pa slabša kot na boxu,že v štartu rabi dve tri sekunde da se slika stabilizira,potem je ok,ampak ker je tv manjših dimenzij ne bo tako opazno.

kajnepoves ::

Eh vraga so izboljšali. Sem jim napisal pa noben ne odpravi tega, da med gledanjem naenkrat slika postane popolnoma nejasna, se pa čez čas stabilizira. MOrda je to pri meni ker imam še PTT kabel iz bivše juge. Morda na optike tega ne dela!
Poskusi pa boš videl. Še vedno lahko kasneje vzameš box in Lite Neo odjaviš po enem mesecu!

Robert ::

Zanima me ali NEO TV Lite aplikacija deluje na Nvidia Shieldu TV Pro ?

Johnny QJ ::

na isti televiziji samsung (65qn85) sem premenjal

telemach - kabelski signal in kartica
telemach (optika) -eon box
telekom (dsl)- NEO box
sobna antena!

razočaran nad NEO box in EON box. Oboje skompresirana slika, za moj okus na 65inch televiziji višjega razreda preslaba!

slika na kabelskem signalu in na sobni anteni (seveda samo tistih par kanalov) je opazno boljša, z manj kompresije, takšna, kot mora biti. Seveda, ko to omenjaš na tehnični podpori o tem ne vejo nič

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Bitrate preko sobne antene je 2-5 M.

In to ti je super slika?

Johnny QJ ::

zanimivo, ne vem kakšen je kje bitrate, ampak slika npr. tvslo1 hd na sobni anteni je definitivno boljša, kot na dsl NEO box,..

rogerg ::

Uporablja kdo Neo TV Lite app na Google Chromecast TV 4?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1756385688 (1022) energetik
»

Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jev

Oddelek: Omrežja in internet
161088 (723) krepki
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7620290 (8646) Ghost007
»

Siol TV preko layer 2 switcha

Oddelek: Omrežja in internet
3910492 (3879) Daniel
»

TViN [Hacked APK][AndroidTV] (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8418343 (9069) tinx

Več podobnih tem