» »

Bluzenje

Bluzenje

1 2
3
4

jype ::

Marjan: Ne o imenih. Ni lepo. Samo menim, da je pojav, da znanstveniki posezejo po malo manj znanstvenih metodah za svojo dusevno stabilnost, pogost.

Thomas ::

Če bi profesor recimo eno uro predavanj posvetil temu, kako je delal plato pri nekem kolegu na Primorskem, potem so pa pili Malvazijo, bla, bla, bla ... bi jest rekel, da je pač skušal dobiti pristnejši stik s študenti ... karkoli .. nima veze, precej akademske svobode je po moje pametno dopuščat.

Edina izjema od tega, se mi zdi ravno tole. Vlačenje "alternativne znanosti" v šole. Poganskega misticizma. To se mi res zdi, da bi moral biti tabu. Zakaj?

Ker ljudje so že tako dost zbluzeni s temi rečmi. "Vsak tadrug" verjame v čisto neznanstvene zadeve.

Če hočeš dokazati, da na telepatiji nekaj je, naredi znanstveno raziskavo o tem! Z znanstveno metodologijo. Potem pa uradno predavaj, kako to deluje, če deluje.

Lahko pa seveda izven šole počneš to tudi brez tega, da bi res kaj telepatiral. Svoboda govora in izražanja pač.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Pod 'Thomasovi podaniki' mislim Marjana, Double_Jja in ostale slinčke. Tebe zagotovo ne. Če si dobil tak vtis, se ti iz srca opravičujem.

Thomas: Sedaj pa podpiraš vsakršno odstopanje od snovi, samo t.i. bluzenja, kot ga tako elegantno imenuješ, ne? Tee hee, you double standard you :)

thramos: Ali je bilo to samo na uvodni uri, ali tudi na kaksni od drugih ur?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

jype ::

Thomas: to je po moje ravno toliko v interesu vsake drzave, kot je v interesu vsake institucije. Temu bi rekel "vi tega ne razumete" pristop, ki studentom pove, da je snov prezahtevna za njihove glave in jo morajo sprejet tako kot je. Ce je profesor dovolj karizmaticen, potem bo hitro preprical precejsen delez manj kriticnih poslusalcev. Ne vem ce se to zato tolerira, ker je fajn za institucijo, ampak jaz bi cloveka ki med predavanjem na univerzi take reci bluzi prijavil in upal, da ga suspendirajo. Nic ni narobe, ce je profesor nor, ce pa s tem vpliva na studente, pa to ni dobro.

Dokler se to dogaja po vaskih osnovnih solah je seveda vprasanje, ce si to (zamenjat ucitelja) lahko privoscis, na univerzi pa si moras, sicer gre univerza po gobe. Nasa sicer ne nujno, ker je ponekod tolk polna neumnosti, da mi je zanjo ze zdaj vseeno.

Thomas ::

Sergio, je tebi že prišlo na misel, da se ravno ti najslabše obnašaš tule, v tej temi?

yupe,

Ja, flogistonska teorija toplote, je bila v 19. stoletju uradna znanstvena teorija. Učili so jo na vseh šolah, dokler ni bila ovržena v znanstveni proceduri in potem posledično črtana tudi iz šol. Po precej letih.

Naj bo zdaj ravno tako. Ko dokažejo telepatijo po trenutnoveljavnih znanstvenih principih, naj pride v šole. ČE jo kdaj dokažejo, seveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Thomas: ne.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Maria ::

kopernik

Verjetno ti je jasno, da gre za Kopernika.

Maria

thramos ::

OK, np.
Ce se prav spomnm ni bila ravno uvodna ura, je pa bilo bolj proti zacetku semestra. Po tem nisem vec hodu na predavanja (pa ne zarad tega), sem pa hodu pol semestra na drug predmet k njemu in ni (vsaj kolikor se spomn zdej) nikol omenju kej podobnega.

kopernik ::

Maria:
Yup, to mi je jasno.

Nisem pa prepričan, ali gre za ironijo ali ne. No, saj je itak vseeno.

Thramos:
In kakšno je torej tvoje mnenje o Kononenku ? Bi zahteval njegovo odstranitev iz fakultete ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Maria ::

Gre za dejstvo. Nic drugega.

Maria

kopernik ::

Torej je Nikolaj Kopernik bluzil. Lahko natančneje opišeš, zakaj to meniš ? In kje vlečeš vzporednice z Kononenkom ?

Marjan ::

Sergio, z vsakim novim postom dokazuješ, da ne znaš (kvalitetno in kulturno) forumirat.

thramos ti je dokazal, da bluziš, jaz sem to videl že veliko prej.

Na splošno - Sergio, kaj je s tabo?! Zadnji mesec al pa dva se na tem forumu obnašaš še dosti manj zrelo kot si se pred tem. Ko si bil še vodja STja, si se dokaj kulturno vedel na forumu.

Zakaj si sedaj to opustil?

Maria ::

Tako so posveceni trdili v skladu z normami in vedenjem, ki so ga premogli. In po utemeljenem sklepu posledicno ukrepali.

Kot bi nekateri tu v vezi s Koronenkom.

Maria

Double_J ::

Vedno bodo norme po katerih bomo ukrepali. Ne bo jih šele, ko tudi nas ne bo več.:)
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Sergio ::

Marjan: Z vsakim članom foruma komuniciram tako, kot je član foruma komuniciral z mano. Ne maram, ne, HUJE, ne PRENESEM klasificiranja, obtoževanja, in česar koli, kar mi daja občutek, da me v debati hočeš diskreditirat in ponižat. Ker sem od tebe prevečkrat dobil tak občutek, sem se odločil, da boš videl, kako je, če ta občutek dobiš tudi ti. Sedaj sem to dosegel, in upam, da vidiš, da ni prijetno. Bom nehal in se spustil nazaj na kulturnejšo raven.

Izjemno me jezi, ko že miljontič preberem, ko kdorkoli reče komurkoli, da le-ta nima pojma oziroma da ne ve, o čem govori. To samo zatira princip foruma kot takega in odganja morebitne nove prišleke, da bi se pridružili skupnosti in komunicirali. Hotel sem določenim vbiti v glavo, da ni pametno, da se tako obnašajo do drugih, saj na koncu koncev s tem trpi samo forum.

Preveč se gre tukaj že vse na nož. Preveč je že 'my-way-or-the-highway' rutin in TO je treba opustiti. Dovoliti je treba debati prosto pot in se nehati dvigati nad ostale in druge, drugače misleče, zabijati v tla, saj boste na koncu dosegli le to, da ne bo noben več hotel komunicirati z vami.

Marjan, to sem počel zadnji mesec, načrtno (samo, upam da) s tabo in Double_Jjem. Upam, da si dobil občutek, ki sem ti ga hotel dati. Upam, da smo se vsi od tega kaj naučili. Upam, da bova sedaj lahko spet komunicirala na višjem nivoju, tako da bom spet pridobil občutek, da imam opravka z resnim in razgledanim sogovornikom.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Odin ::

In kasen forum bi to potem bil, ce bi se vsi med sabo strinjali?
Sila dolgocasen...

thramos ::


In kakšno je torej tvoje mnenje o Kononenku ? Bi zahteval njegovo odstranitev iz fakultete ?


Moje mnenje? Njegov ugled je padel v mojih oceh, pa ne zarad njegovih prepricanj, ampak na nacin kako jih razsirja. Z eno samo uro na predavanjih lahko pomede precej glav, ker je mal drgac ce o eni stvari beres v Misterijih, ali pa jo slisis od profesorja na univerzi a ne?

Mi je pa cist vseen kaj je z njim, jest sm samo hotel povedat, da se je stvar res zgodila.

iration ::

kopernik: Prav zanimivo. V vseh svojih letih na faksu nisem nikoli imel priložnosti zaznati toliko odpora proti Kononenku, kot v tej temi. Pravzaprav nisem zaznal nobenega odpora.

Si živ dokaz, da njegovi bluzi ne spadajo na faks. Če bi on to pri Danijevih zvezdah razlagal, ga ne bi noben resno jemal, tako pa to razlaga na faksu in se na žalost njegovim študentom tudi kaj prime. In v tem je glavni problem. No go.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Marjan ::

Huh, Sergio, v meni nisi vzbudil nobenih negativnih občutkov. Samo spraševal sem se "kaj pa je s Sergiom, da se tkole obnaša!?". Ok, zdaj vem.

Hja, ti imaš dokaj drugačno filozofijo debatiranja kot jaz. Jaz pravim, da dobra debata "gre na nož". Mnenja se krešejo, da kar iskre letijo. Temu jaz pravim dobra debata kjer se lahko skristalizirajo ven biseri.

Vedno bom pa rekel, da sistemi, ki niso logično oz. znanstveno podprti, so bluzi. To je vsa moja filozofija.
Če ti tega ne preneseš, je to tvoj problem.

Double_J ::

Začelo se je s temo Afrika ter nadaljevalo s temo Posilstvo, kjer Sergio ni prenesel mojih postov. Postov, ki ga sploh niso omenjali. Razbesnel se je ker ne prebavlja dobro takšnih stališč. Pejte brat pa boste videli, da že v prvem odgovoru pravi, da sem podoben Hitlerju.

Potem naj bi pa jaz imel izpade...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

kopernik ::


Si živ dokaz, da njegovi bluzi ne spadajo na faks. Če bi on to pri Danijevih zvezdah razlagal, ga ne bi noben resno jemal, tako pa to razlaga na faksu in se na žalost njegovim študentom tudi kaj prime. In v tem je glavni problem. No go.


Pa kaj se je prijelo ? Koliko njegovih študentov misliš da verjame v telepatijo ? Govoriš kot da bi se ustanavljala kaka sekta (na primer Konenkologija :))) . Ne dramatizirat no. Veliko nas je študiralo na FRI in imamo izkušnje s Kononenkom. Če zaradi njegovih spletnih strani in občasnih izpadov na predavanjih (očitno je do tega prišlo vsaj pri enem sklopu predavanj) nekdo manj vrednoti njegovo delo ali se počuti ogroženega ... watch me if I care. Študentje pa bodo s svojimi akcijami povedali, kaj si o njem mislijo.

In zakaj že sem jaz živ dokaz, da njegovi bluzi ne spadajo na faks ? Ali prenašam njegove ideje na tebe mogoče ?

OwcA ::

Obstaja veja te debate, ki mi ni niti malo povšeči in sem je videl dovolj. V kolikor jo mislite nadaljevati uporabite ZS ali kak drug način komuniciranja, tema tu je znana.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

Offtopic:

Nehajte obtozevati eden drugega. Ce se bom zjezil bom sel polovico stvari brisat, ki so bile offtopic...

Tako.

Ontopic:

> Z eno samo uro na predavanjih lahko pomede precej glav, ker
> je mal drgac ce o eni stvari beres v Misterijih, ali pa jo
> slisis od profesorja na univerzi a ne?

Ce so na univerzo sle taksne glave, da jih lahko en prfox 'pomede' v eni uri, potem si ne zasluzijo nic kaj drugega kot da jih pomede. Kaj so pa taki buhtli, prav jim je.

Ugh!

PS: Eh... Sem imel pol ure odprto tole preden sem reply pritisnil, pa me je owca prehitel... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Thomas ::

> Ce so na univerzo sle taksne glave, da jih lahko en prfox 'pomede' v eni uri, potem si ne zasluzijo nic kaj drugega kot da jih pomede. Kaj so pa taki buhtli, prav jim je.

To ni res. Predvideva se, da je vsak, še tako naiven študent zaščiten pred indoktrinacijo z magijo, s strani profesorjev.

Lahko pa potem nazaj grede domov kupi Misterije in jih bere zvečer med Danijevimi zvezdami.

Ampak tukaj smo en kanček že off topic. Prvotno vprašanje je bilo, zakaj toliko bluza?

Ne vem. Razlog že mora biti, ampak še vedno nisem našel dobre razlage nikjer. Mi pa nekaj pravi, da najbrž je bila že kje objavljena. Keep searching!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Že tale tema je en navaden bluz. Od prvega posta naprej.

Maria ::

Najprej je pojavnost, nato registracija te pojavnosti s strani opazovalcev, nato misel o tej pojavnosti, nato iskanje metode za merjenje te pojavnosti, nato hipoteza o vzrokih te pojavnosti in nato preveritev te pojavnosti.

Pogosto lahko pojavnost zaznamo dosti zgodaj in sele mnogo kasneje merimo. Vendar, ce medtem ne razmisljamo, kaj to je in kako bi to opisali ali merili (torej, ce striktno ravnamo po ''normah''), bomo tezko resili ali razumeli nam novo pojavnost.

Jasno je, da so fizikalni zakoni okvir, ki se spreminja na podlagi teoreticnih izpeljav ali prakticnih meritev - ugotovitev.

Doticni profesor z eno urno letno predstavitvijo njegovega potovanja preko preverjenih okvirov pove studentom ogromno - bistveno vec, kot jim zaradi neznanstvene tocnosti odvzame. Pove jim, da morajo biti pri iskanju svobodni in razmisljujoci, ce v resnici zelijo iskati.

V nasprotnem primeru bodo pac ziveli v skladu z normami, ki pa jih - paradoksalno - postavljajo iscoci.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Double_J ::

V imenu svobode in preseganja norm nima on kaj nakladat. Ker potem to lahko vsak počne. Tudi jaz na njegovi uri.

Če še vsega ne vemo, seveda to ne pomeni, da lahko kar vse počnemo. Sodišče bo prekrške seveda sankcioniralo.

Komur stvari ne pašejo, naj pa reformira sistem. Jaz sem že dal par predlogov, ki se bodo definitivno prej uveljavili, kot predavanje alternativnih idej na univerzah. Le to se ne bo uveljavilo po mojem mnenju nikoli. Kvečemu koga ne bodo zabrisali na cesto zaradi korektnosti, oziroma ugleda, ki ga ima. No tukaj bi bila že potrebna reforma. Nobene potrebe ni, da bi bili korektni do nekorektnih. Če hočejo predavati alternativne ideje, naj dosežejo najprej družbeni in zakonski konsenz glede tega. Potem pa to legalno počno. Ne pa tako kot sedaj - ilegalno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Točno teli bluzi s telepatijo in podobnim, so koštali že Hitlerja. Vse preveč sredstev je namenjal iskanju orožij nordijskih bogov in vse premalo atomski bombi in raketam.

Prov mu je!

Prov bo pa tudi nam, če zavijemo s pozitivne znanosti dol. Potem smo bosi in goli na svetu.

Tendence, da bi ustoličili ali prešvercali neko iracionalno doktrino so neverjetno močni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Vse preveč sredstev je namenjal iskanju orožij nordijskih bogov in vse premalo atomski bombi in raketam.
O katerih orožjih ti to govoriš? O V1,2 raketah? O metalcih ognja? O Zyklon B-ju? O reaktivcih? O nemških tankih mogoče?

Ma ne resno no, res me zanima, kje si prebral, da je Hitler posvečal veliko sredstev iskanju orožij nordijskih bogov?

Thomas ::

Sej bi ti rad ustregel Perci, ampak bi blo off topic. Poleg tega sem Hitlerja in drugih neumnosti sit že do grla. Posvetuj se z Googlom!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

A veste, čemu rečem bluzenje? Temu, da Double_J vedno razpravlja o neki ilegalnosti početja in kršenju pravil. Dvakrat sem že apeliral nanj, naj me napoti na pravilo oz. zakon (yes, there IS a difference), ki ga dotična oseba krši.


Ampak ne. Nič. Null, if you will.


Bluzenje. Razen če mi dokaže nasprotno, ker res ne poznam pravilnika/zakona, ki bi to področje pokrival. Očitno tudi on ne, ampak to ga ne ustavi od tega, da bi še naprej nekaj govoričil v prazno.

Prove me wrong, or stop bullshitting.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Sergio,

Se pravi, da zdaj dopuščaš, da je predavanje o alternativni znanosti le bilo?

Ampak zdaj ti manjka konkreten predpis, ki to prepoveduje?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Dopuščam, saj ste mi dokazali. Treba je pa seveda vedet, ali to krši predpise. Thomas, ti si govoril o tem, da to predvsem ni strokovno in moralno nekorektno.

Double_J je govoril o odstopu. Večkrat. Naj mi to dokaže. Da bi moral on odstopiti. Z dejanskim veljavnim zakonom, predpisom, pravilnikom, čemerkoli. Sicer je celotna debata en velik bluz. Z velikim b.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

perci ::

Sej bi ti rad ustregel Perci, ampak bi blo off topic.
Ta tvoja izjava o porabljanju resursov za iskanje orožij nordijskih bogov je zame bluz - vsaj dokler mi ne dokazes nasprotno. Torej kar paše v tole temo.
Posvetuj se z Googlom!
Sem se ze, pa ta stric ni potrdil tvoje izjave. Sem pa res zlo na hitro pogledal - sicer pa je ta tvoja izjava rahlo neverjetna oz vsaj splošno neznana, tako da je tvoja dolžnost, da dokazes njeno verodostojnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Double_J ::

Zakonsko so učitelji obvezani predavati zgolj predmet, ki ga uradno po urniku morajo predavati. A morda ni res?

Zdravniki morajo pa tudi delati po predpisih. Tudi se ne smejo jit nič alternativnega. Baje niti v prostem času ne.

Bi rekel, da to velja kar za vse državne uslužbence. Poglejte v zakone, če ne verjamete.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Sergio ::

Spet se izogibaš pa nakladaš, JJ.

LINK. DEJANSKI. ZAKON. PRAVILNIK.

Iliterat?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Double_J ::

ZAKON O VISOKEM ŠOLSTVU

(odvzem naziva)

Če visokošolski učitelj, znanstveni delavec ali visokošolski sodelavec ne izpolnjuje znanstvenih in pedagoških dolžnosti ali za izvolitev v naziv določenih pogojev, senat, pristojen za izvolitev, prične postopek za odvzem naziva.

Znanstvenih dolžnosti pa očitno ne izpolnjuje, če govori stvari, ki so v nasprotju z znanostjo.:)

P.S. Na netu teh zadev itak večinoma ni napisanih. Saj to vemo ane?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Sergio ::

Hvala za link.

Znanstvene dolžnosti pa izpolnjuje. Vsaj _to_ mi pa lahko verjameš.

(če ne, potem Cobiss, look around, maybe Google some.)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Double_J ::

Dve šivanki...

Thomas ::

Ja Perci:

- Atomska bomba je bila za Hitlerja itak ena židovska znanost, tako da se ni trudil kaj dosti okoli nje

- Od vseh raket, ki so jih načrtovali, je sčrtal večino (najmočnejše)

- tankov Tiger so naredili vsega skupaj 50

....

po drugi strani pa:

Takele traparije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

tankov Tiger so naredili vsega skupaj 50

Tole je sicer nekoliko off-topic, ampak če že govorimo o bluzih.
Število izdelanih SdKfz 181 (Tiger I): 1349
Število izdelanih Sdkfz 182 (Tiger II): 485

Zanima me kaj opazno močnejšega boljšega od V2 (enotonska bojna glava, hitrost preko 5000 km/h) so imeli v načrtih.

ČE smo že pri napakah, velika je bila gotovo Hitlerjevo ustrajanje pri predelavi Me-262 v bombnik, kar je tako zakasnilo njegovo zgotovitev, kot tudi zmanjšalo število lovcvskih izvedenk. Ni pa tu motivacjia ravno zelo metafizična, vsaj če k temu ne prištevamo tudi sovraštva in besa.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Ja, ja. Vseh tigrov je blo že precej.

Tegale mislim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Proizvedenih je že bilo 500, samo ne do konca. Delujočih je bilo samo 50.

Ravno zaradi Hitlerjevega lomastenja med razvojem orožij.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Zanima me kaj opazno močnejšega boljšega od V2 (enotonska bojna glava, hitrost preko 5000 km/h) so imeli v načrtih.

Link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

However, its poor maneuverability made it susceptible to attacks in the flanks or rear. In addition, the Tiger II was just as vulnerable to aerial attacks by fighter-bombers.

Mogoce pa zato, ker ni bil tako zelo dober... :)

Kaj ti pomaga pol metra jekla, ce se premika ko sajtrga brez kolesa... ;)

Ostala 'konceptualna' orozja pa so bila samo to. Tudi, ce bi jih razvijali, vprasanje kaj bi bilo. V vojni jim clovek v vesolju najbrz ne bi pomagal... ;)

OwcA ::

Nakladaš ali pa površno bereš. Prvih 50 (vključno s 3 prototipi) je imelo še "Porschejeve" kupole, vsi nadaljni (kar že samo implicira več kot 50 dokončanih) pa "Henscheljeve" (obojne so dejansko delali pri Kruppu).

Zanimiv citat:
The majority [of King Tigers] went to Wehrmacht units, while some 150 were assigned to the Waffen SS.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

> Mogoce pa zato, ker ni bil tako zelo dober... :)

Bil je tako dober. Vsaj tistih par, ki so prišli na bojne črte.

> while some 150 were assigned to the Waffen SS.

assigned is NOT delivered
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Ostala 'konceptualna' orozja pa so bila samo to.

Rakete je potem von Braun realiziral v Ameriki. Hasn't he?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

assigned is NOT delivered

Went is a a PAST tense of go. ;)

Precej bi se prilegel kakšen link, drugače je tudi tvoje stališče le še en bluz.

Sam jih imam še obilo, recimo
Production was hoped to reach 145 tanks a month by the end of 1944, but the bombing of facilities and shortages of raw materials prevented this, and the best figure ever reached was 85 tanks in August 1944. By the end of the war some 484 King Tigers had been produced.


ali pa:
When the sPzAbt. 501 took the Tiger II to action near the Polish town of Kielce in August 1944, they had only 45 Tigers


in na koncu, število v enote prispelih tankov: Klik, over&out!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

Nekaj 100 več tankov (morda!) kot sem mislil, ne pomeni nič. Šlo naj bi za tisoče in desettisoče, če bi hoteli Nemci konkurirat.

Niso, ker se je Hitlerju škoda zdelo sredstev za te stvari.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kirlianova kamera

Oddelek: Znanost in tehnologija
289327 (7350) jzgorisek
»

Alternativne znanosti ...

Oddelek: Znanost in tehnologija
382819 (1886) Double_J
»

Pobeg gravitaciji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
655359 (5359) HAM
»

Spomin vode (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
636181 (4701) Maria

Več podobnih tem